Carlos CALUWIER

Carlos CALUWIER

Sommige artiesten zijn uniek met de werken die ze creëren,
Carlos Caluwier is één van hen:

Jaren probeerde hij de perfecte vorm te ontwikkelen, een beeld dat alle overtollige evenementen weglaat en waar enkel de pure esthetische rondingen blijven. Hij deed er een hele tijd over, het kostte hem heel wat zweet en uithoudingsvermogen, maar hij gaf (gelukkig!) niet op.
En uiteindelijk slaagde hij in zijn betrachtingen: CCCORPUS werd werkelijkheid.
Het zijn stuk voor stuk creaties die hun uniciteit behouden, welke grootte of kleur ze ook hebben, om het even waar ze tentoongesteld worden.

Carlos Caluwier is de verpersoonlijking van creatieve duizendpoot: hij beheerst zowel brons, keramiek, kunststof en giethars. alsook verf en canvas.
Hij maakt zijn sculpturen in eindeloos veel kleuren, zowel egaal als met schakeringen, zowel glad als in reliëf.  Afmetingen van zijn sculpturen variëren tussen 7 en 200cm.

Zijn schilderijen zijn al even verrassend; kleurrijk, bewegend, een verhaal vertellend.

Oorspronkelijk leraar in diverse bouwtechnieken, volgde Carlos opleidingen aan de Koninklijke Academie voor Teken- en Schilderkunst in Kortrijk, aan het Gemeentelijk Atelier voor Beeldende Kunsten te Zwevegem en aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Menen.