Ingeborg HERCKENRATH

Ingeborg HERKENRATH

Al op zeer jonge leeftijd toonde Ingeborg een grote aanleg voor artistieke creatie. Vanaf 10 jaar nam ze kunstlessen van een ervaren schilder waar ze haar vermogen om haar creativiteit te kanaliseren verder ontwikkelde. Ingeborg koos voor het volgen van een grafische opleiding en begon haar loopbaan door te werken op het gebied van reclame en grafisch ontwerp. In 2008 besloot ze om zich te concentreren op full-time kunstenaarschap. Geïnspireerd door de natuur en een verscheidenheid aan culturen, besteedde ze meer en meer energie aan de ontwikkeling van haar kunst.

Ingeborg hanteert in haar werk een specifiek protocol dat altijd begint met een schets van het ontwerp op blanco papier. Zodra de contouren duidelijk zijn, draagt de schilderes het over op een doek. Pas nadat deze stap is voltooid, begint ze met het aanscherpen van haar compositie. Ingeborg houdt ervan intuïtief te schilderen en te experimenteren met afwisseling. In combinatie met haar voorbereidende werk geeft dit dus spontaniteit aan de ene kant en nauwgezetheid aan de andere kant.

Door de jaren heen heeft de schilderes haar focus verlegd om bijzondere aandacht te schenken aan ondergronden. In tegenstelling tot klassieke schilderkunst wordt de verrijking van kleuren niet gelimiteerd door de beperkingen van de vormen, een eigenschap die een sterke visuele dynamiek creëert.

“Art is about feelings, if a painting touches you, it’s my pleasure.”