Ingeborg HERCKENRATH

Ingeborg HERKENRATH

De kunstenares over haar werk:
Ik bracht mijn jeugd door in Brabant waar de natuur en bosrijke omgeving mij al vlug leerden kijken naar licht en verhouding.  Reizen, ervaren van andere culturen en bestuderen van nieuwe omgevingen geeft mij energie.  Dit, samen met mijn ervaring als voormalig vormgeefster, vormen de basis van mijn creatieve ontwikkeling.

De liefde voor kleur en compositie zie je duidelijk in mijn abstract werk.  Ik werk in gestructureerde lagen in combinatie met krachtig en expressief gebruik van kleuren en aanvullende materialen zoals zand en pasta.  De compositie ontstaat door een vrije loop van verbeelding en fantasie.

Bij mijn portretten vang ik de schoonheid van het moment.  De mens kent vele emoties, herkenbaar aan subtiele nuances en gezichtsuitdrukking.  Om dit goed weer te geven schilder ik graag grote portretten, tot zelfs 2x2m.

Mijn doeken bestaan uit verschillende lagen verf, ik geef mijn fantasie de vrije loop en laat de verf zijn eigen weg vinden.  Door de combinatie van controle en vrij creatief proces ontstaan schilderijen waarin vooral veel gevoel zit.

“Art is about feelings, if a painting touches you, it’s my pleasure.”