Tonny WARRENS

Tonny WARRENS

Kunstschilder Tonny Warrens volgde vanaf zijn veertiende uiteenlopende academische opleidingen zonder ooit één scholing te vervolledigen.  Niettemin behaalde hij diverse onderscheidingen en prijzen.  Sinds 1973 stelt hij tentoon in binnen- en buitenland (Nederland, UK, Duitsland, Monaco, Spanje, Hongarije, Japan) en was vaak een blikvanger op prestigieuze kunstbeurzen (Lineart, Art-Fair Den Haag, Eccentric Knokke, Lyon, Marseille..).

Tonny Warrens schildert zowel figuratief als abstract.  Het resultaat is een schitterende collectie die zonder te schreeuwen alles zegt over emotie.
Nieuw zijn de doeken in reliëf, deze reeks weerspiegelt een ongewone vindingrijkheid, levenslust, een oneindige combinatie van vormen en een intens kleurenpalet.
De serie werken met Japanse invloeden zijn dan weer exotisch en wervelend, kabbelend en vooral een streling voor het oog!
Ellende echter wil hij niet schilderen, die is er volgens hem al genoeg in de wereld.

Zijn werken bezitten een beklijvende schoonheid die een kunstenaar zo uniek maakt.  Noem het charisma of een vreemdsoortige vorm van aantrekkingskracht, feit is dat het oeuvre van Warrens niemand onverschillig laat.  Een oeuvre waarin zowel de kenner als de amateur zich kan vinden.