Nimrod MESSEG

Nimrod MESSEG

Nimrod Messeg werd in 1970 in Israël geboren.
Hij begon zijn creatieve leven al op zeer jonge leeftijd in zijn vaders werkplaats.  Door de jaren heen, en na opgedane kennis bij zijn vele reizen over de hele wereld, heeft hij een eclectische en unieke stijl ontwikkeld die internationaal erg in trek is.
Nimrod heeft persoonlijk een ambachtelijke methode ontwikkeld om ijzer te bewerken:  hij gebruikt oude smeedtechnieken zoals lassen, hameren met vermogen, de plasmatoorts, enz, waarmee hij texturen, vormen en effecten kan creëren die zijn sculpturen een opmerkelijke stijl en uitstraling geven.  Deze methoden stellen hem in staat om dit brutale metaal te transformeren in iets moois, zachtaardig, gewelfd .. zelfs zacht.

De artiest over zijn werk:
Tijdens het beeldhouwen is het element vuur mijn belangrijkste hulpmiddel.  Deze krachtige scheppingskracht geeft mij een diepe verbinding met de natuur en het leven.  De observatie van brandende vlammen, vonken en galactische activiteit trekt me naar de buitengewone, bijna hemelse dimensie van een werk, met zijn potentieel voor fantasie en ontsnapping.  De licht-, warmte- en vuurenergie staat mij toe een geheel nieuwe entiteit te baren.  Elk beeldhouwwerk krijgt geleidelijk een eigen leven en ontwikkelt met behulp van mij als werktuig, een eigen persoonlijkheid, waardoor het onmogelijk wordt om twee gelijke stukken te maken.